Opći uvjeti

Opći uvjeti internet prodaje voznih karata

Na temelju članka 4. t. 26. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu („Narodne Novine“ br. 82/2013) i članka 40. Općih uvjeta prijevoza direktor društva utvrđuje slijedeće

Opće uvjete internet prodaje voznih karata

1. Opće odredbe

Članak 1.

Ovim općim uvjetima internet prodaje voznih karata utvrđuju se uvjeti prema kojima će pružatelj usluga prodaje voznih karata Pleso prijevoz d.o.o. (dalje: Pleso prijevoz) na svojim internet stranicama  www.plesoprijevoz.hr pružati uslugu prodaje voznih karata.
Ovi opći uvjeti nadopunjuju Opće uvjete prijevoza Pleso prijevoz d.o.o. Zagreb

2. Ugovor o prijevozu

Članak 2.

Pleso prijevoz  pruža uslugu prodaje voznih karata za pojedine linije odnosno polaske određene na internet stranicama www.plesoprijevoz.hr.
Pri kupnji vozne karte putem interneta mjesto za sjedenje u vozilu je osigurano te se naknada za isto ne naplaćuje.
Rezervacija mjesta sjedenja bez kupnje vozne karte nije moguća.
Smatra se da je Ugovor o prijevozu sklopljen nakon uspješno obavljene transakcije plaćanja, nakon čega se vozna karta / račun dostavljaju kupcu na adresu elektronske pošte.

3. Dostava vozne karte i računa

Članak 3.

Dostavljenu voznu kartu / račun, kupac je obavezan ispisati i ponijeti sa sobom na putovanje. Prilikom ulaska u vozilo kupac voznu kartu daje na uvid  voznom osoblju.

4. Naknade i način plaćanja

Članak 4.

Informacije o cijenama voznih karata dostupne su na internet stranicama www.plesoprijevoz.hr te na prodajnim mjestima sustava. Vozne karte na internet trgovini moguće je platiti kreditnim karticama American Express, MasterCard, Maestro i Visa. 
Obročno plaćanje nije dozvoljeno.

5. Rokovi za prodaju

Članak 5.

Vozne karte iz članka 2. ovih Općih uvjeta mogu se kupiti na internet stranicama  www.plesoprijevoz.hr najkasnije 24 sati prije polaska vozila u unutarnjem cestovnom prometu.

6. Povrat naknade za prijevoz

Članak 6.

Prijevoznik se obvezuje vratiti putniku naknadu za prijevoz umanjenu za iznos od 20% na ime manipulativnih troškova, ako putnik odustane od putovanja i podnese zahtjev prijevozniku i to: 

        najkasnije 24 sata prije početka putovanja

Ukoliko putnik prijevozniku podnese zahtjev za  povrat naknade za prijevoz neiskorištenog dijela povratne vozne karte u roku važenja iste, prijevoznik će od plaćene cijene povratne vozne karte odbiti cijenu prijevoza u jednom pravcu sa odgovarajućom komercijalnom povlasticom i 20% na ime manipulativnih troškova te će razliku isplatiti putniku.

Rok važenja povratne vozne karte računa se od dana započetog putovanja i vrijedi 3 mjeseca.

 

Za izgubljenu, oštećenu ili uništenu voznu kartu kao i voznu kartu koja je otkazana  poslije vremena navedenog u članku 6. stavka 1. ovih općih uvjeta, naknada za prijevoz se ne vraća. 

Putnik koji je svojom krivnjom otputovao autobusom drugog prijevoznika, a ne prijevoznikom za kojeg je kupio voznu kartu nema pravo povrata plaćenog iznosa vrijednosti vozne karte.

Prijevoznik nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava za autobusnu kartu ukoliko je putnik zakasnio na prijevoz svojom krivnjom ili krivnjom treće strane (kašnjenje leta, zadržavanje na zračnoj luci).

 

Članak 7.

Povrat se ostvaruje na osnovi upućenog zahtjeva  za povrat naknade za prijevoz, na mail  plesoprijevoz@plesoprijevoz.hr  ili poslati preporučenom poštom na adresu Pleso prijevoz d.o.o., Držićeva 4, 10000 Zagreb.

Zahtjev za povrat sredstava plaćenih preko on- line sustava mora sadržavati broj transakcije. Povrat se vrši temeljem ugovora korisnika sa kartičnom kućom (na račun korisnika, umanjenjem slijedećeg računa za kartično plaćanje..). Prijevoznik nema uvid na koji način se vrši povrat.

Zahtjev za povrat sredstava plaćenih na žiro račun prijevoznika mora sadržavati IME, PREZIME, ADRESU, OIB, te ispravan račun tj IBAN na koji će se izvršiti povrat sredstava. Povrat naknade za prijevoz isplaćuje se isključivo na račun koji je naveden u Zahtjevu za povrat naknade za prijevoz.

7. Izmjena termina polaska

Članak 8.

Izmjena termina polaska za voznu kartu kupljenu putem interneta moguća je isključivo uz telefonske najavu najmanje 72 sata prije putovanja na broj 01/6331-999 od 08:30-15:30 od ponedjeljka do petka.

 

8. Dodatne informacije

Članak 9.

Za sva dodatna pitanja o prodaji voznih karata putem interneta molimo Vas kontaktirajte:
Pleso prijevoz d.o.o. , Av. Marina Držića 4, 10000 Zagreb, tel: +385 1 6331-999

plesoprijevoz@plesoprijevoz.hr

9. Završne odredbe

Članak 10.

Prijevoznik može mijenjati ove Opće uvjete u skladu sa svojom poslovnom politikom te važećim zakonskim propisima i uredbama EU.

Članak 11.

Ovi Opći uvjeti stupaju na snagu danom donošenja, putnicima su dostupni na internet stranici prijevoznika www.plesoprijevoz.hr. a primjenjuju se od 01.01.2017.

10. Izjava o privatnosti

Pleso prijevoz se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Pleso prijevoza i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 11. Izjava o sigurnosti

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 11A. Izjava o sigurnosti – nadopuna

Od 15.11.2019. Pleso prijevoz koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate. WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Ispred Pleso prijevoza

zastupnik Društva

Mario Madunić, direktor